Old times!


- Sofie & Morbror


- Sofie & Louise


- Kusin Fredrik, Sofie, Louise & Kusin Sandra


Alla har vi våra tider!...




Jag är ett svullo

 



Efter att satt in tandställningen i torsdags åkte jag och Erik in till Stan och sa hej till Irene medans vi väntade på att Viktor skulle komma in för att äta frukost med mig och Erik. Problemet eller problem och problem var att jag och Erik redan hade ätit två frukostar innan, inte en utan två! Men ändå var vi inte mätta.

Första frukosten bestod av bl.a. havrefras med kiwi och sojamjölk, två mackor och en mango (erik åt tre mackor, blåbärsdricka, obo'y bl.a.). Andra frukosten spenderade vi på Donken, då jag åt två toast utan kött för att sedan äta en tredje frukost. Då blev det i och för sig en morotskaka. Men Erik kunde klämma i sig både en croissant, en scones med marmelad och en morotskaka. Det är tur att jag har gått fyra km varje dag minst under denna vecka! Kanske var därför man var så hungrig? Haha. Saken är den att jag verkligen inte är en frukostmänniska men tydligen var jag det denna torsdag.  

 


/ Sofie


Bildbevis

Godmorgon eller godförmiddag!

Solen tittar försiktigt igenom diset, snön börjar försvinna rejält och jag är på bra humör. Kom hem från Erik för två timmar sedan. Har packat upp väskan och lagt var sak på sin plats för att sätta mig vid datorn, dricka ett glas fil och göra nyttigheter. Dagens planer är att åka in till Irene på salongen för att klippa och färga mammas hår vid klockan tre. Annars ska jag bara ta det lugnt hemma, kolla lite jobb, mailen osv. Såg att Louise hade skrivit om att jag har satt in tandställning på underkäken i torsdags. Fy vad det gör ont, jag kan ännu inte tugga ordentligt då smärtan är för stor, det är verkligen jätte jobbigt, men den som vill bli fin får lida pin. Veckan som har gått har jag inte gjort något speciellt, gått långpromenader med hundarna, lagat mat, ätit mat, städat, ”umgåtts” med Erik (då han inte arbetade), har känt mig som en hemsamarit.    

Lovade bilder på Louise och bajset, bilderna är lite missvisande men skratta och njut.



/ Sofie


Söndag

/Sofie

tävling

Min designade bikini på NELLY.COM
klicka här

/Louise

Våffeldagen

Oh juste! Våffeldagen idag ju! Hade jag helt glömt bort, men efter två dagar hos mormor får man inte i sig något mer en luft. Bokstavligt, jag rullar fram! Så ingen våffla för mig!


ett litet recept som jag brukar ändvända mig av:

3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2.5 dl vatten
100 g smält smör

1. Börja med att sätta på våffeljärnet
2. smällt smöret
3. Blanda vetemjölet och bakpulvret i en skål
4. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet
5. Tillsätt vattnet och det smälta smöret
Sedan är det bara köra igång med knappt en dl smet i våffeljärnet!


Louise här...

hej hopp!

Idag fick Sofie tandsrällning där nere, Just nu ligger hon och sover hemma hos erik.

Imorgon efter skolan drar även jag ut på landet igen. Skämt åsido, men värmdö för mig är lite som landet för mig. IIgår till idag sov jag hos våran underbara mormor. Massa kortspel och Yatzy har det blivigt... mysigt! När man vaknar på morgon är frukosten framdukad och man blir serverad! tihi.

I helgen ska vi försöka uppdatera mycket bättre! Det blir bara sämre och sämre uppdatering!... tråkigt! Om inte sofie orkar blogga får jag ta hand om det.

Imorgon har jag redovisning... så ska fixa lite med det.

Hundvakt och hundbajs

I lördags gick vi och Erik upp tidigt eftersom Sofie och Erik ska vara hundvakt åt Eriks familjs två hundar. Vi åkte till Mölnvik för att storhandla, så att vi ska klara oss i en vecka. Louise skulle hjälpa oss under dagen och på söndagen, när vi väl kom hem dit packade vi upp, åt lunch för att sedan gå ut på en promenad med hundarna. Vi kanske inte valde den bästa vägen eftersom snön var olika hård överallt i skogen och man trilla ner med ena foten hela tiden. Det roligaste av allt var ändå när Louise helt plötsligt ligger ner på marken, tre cm från huvudet låg det hundbajs. Gud vad vi skrattade. ”Tur att du inte föll i bajset iaf” skrattade vi, ända tills hon reste sig upp för då såg vi att på ena knäskålen är det brunt! Louise föll i hundbajs och det var inte lite heller, hela benet utkletat men bajs, antagligen från en hund men kanske en älg? Ni skulle ha sett, var verkligen jätte roligt!

 

När vi kom tillbaka var det bara att tvätta hundarna, så att det luktar gott och desamma gällde Louise jeans. Lördagen var verkligen jätte mysig vi lagade mat tillsammans, åt, spelade lite kort, lyssna på musik, mös med djuren (katterna och hundarna) för att sedan somna till en film. Haha!

 

Bilder på detts få komma in lite senare. För det finns bildbevis!

 

 

/ Sofie och Louise

 


Tandläkaren Sune

Igår drog jag ut ytligare två tänder eftersom jag ska få även tandställning på underkäken med.  Åkte till Engelbrektskliniken där min tandläkare Sune befinner sig. Han föreslog att jag endast skulle dra ut en tand då och den andra tanden någon dag nästa vecka, men nej om jag ändå har åkt dit kan jag lika gärna dra ut båda två och så blev det med. Fick mängder med bedövning kändes det som eftersom hela underläppen hade tappat all känsel.  Min tandläkare Sune är allt för rolig han ni måste bara höra/läsa detta. Efter att båda tänderna var utdragna frågar han mig:


- Vill du behålla tänderna?
- Nej, svarade bara jag kort.
- Men du har väl pojkvän?
- Jo, det har jag...
- Då måste du behålla dem och sen ger du den ena tanden till honom, så att han alltid har en bit av dig. Du ska få se. Jag ska borra ett hål igenom tänderna sedan kan du köpa en kedja och så att han och du kan en varsin tand runt halsen.


Sune är även rolig när han pratar då han alltid säger ”då kör vi grabben”. Haha. Jag gillar verkligen Sune och han är även expert på tandläkarskräck. Han använder inte sprutor när han ska bedöva utan något annat som inte känns, hur bra som helst! Jag rekommenderar honom starkt.

När jag kom igår var jag hur trött som helst och somnade kl. 12.30 och vaknade inte förrän 16.30 Sedan blev det pannkakor som Louise gjorde, sedan lite TV för att somna om igen. Jag har fortfarande lite ont men jag överlever som vanligt. Tur att det finns Alvedon.

 

Varning för känsliga läsare!

/ Sofie


Hejdå "kvasten"

I onsdags klippte jag av Carros hår, äntligen!  Det såg ut som en kvast då det var extremt slitet efter att färgat håret blont från svart.  Så här blev resultatet:

 

Före


Hejdå håret (Kvasten)


Resultatet

Tycker att det blev jätte fint, nu behövs det bara lite färg på utväxten ;)

/ Sofie

bortförklaring?

Imorse drog sofie ut två tänder.. Nu ligger hon och sussar kudden med massa värktabletter bredvid sig. Ni vet säkert själva hur jobbigt det är... Men imorgon är det en ny dag med nya tag!


en tanke?



Jag har alltid velat vara med i en film! Problemet är bara att jag är för feg?... Men det är ju nu man har chansen!

Louise´s Pannkakor

Idag blev det pannkakor till middag! Pannkakor är verkligen bland det tråkigaste som finna att göra... bara en massa väntan!
Tänkte dela med mig av mitt underbara recept:

Du behöver:
* 3 st ägg
* 5-6 dl mjölk
* 3 dl mjöl
* Lite smör
* En gnutta kanel
* ca 2 tsk vaniljsocker
..................................

1. Börja med att knäcka äggen
 

2. Häll i 3 dl mjölk och vispa ihop det
 

3. Ös ner 3 dl mjöl i den gula sörjan, och vispa,vispa,vispa... eller så tar man bara en elvisp!
  

4. Häll i yttligare 2-3 dl mjölk!
 

5. Häll i någon matsked smör + kanelen & vaniljsockret!


6. Så är det bara den långa tråkiga väntan kvar!
  

.... Och VOILA!


Enkelt och tråkigt!


Korall = vårens färg?

Själv gillar jag den färgen rätt mycket! Fin när man är brun... då man ser brunare ut.
Jag har inte mycket kläder i den färgen... Nagellack däremot. Vem vet, kanske ska satsa på de?





/Louise

Beaställd!


Lugg?

Funderar på att skaffa lugg, kollade på några bilder från sommaren 08 då jag hade lugg... Men den här gången vill jag isf ha en lugg som jag kan ändra till snelugg om jag så skulle vela... men det är bara en tanke...
Vad tycker ni?



/ Louise


Onsdag

Tjollahopp tjollahej!

Igår var det verkligen inte min dag! Det började med att jag körde en vurpa påväg till bussen...skrapa upp händerna (så idag skulle jag köpa lite flower power plåster men nejnej det hittade jag inte) På bussen ramlade jag också när jag hoppade av, eller snarare flög av. På vägen hem går självklart korkade jag på fel buss och hamnar långt åt helv***e... Skulle även beställa skor, men nej de fanns inte min storlek kvar!

Idag käkade jag lunch med pappsen! hade faktiskt rast en timme (brukar annars köra en snabbis på 10 min)... det var riktigt mysigt!

/Louise

Godmorgon

Godmorgon, godmorgon! Inte en soligdag idag, utan en ruggig dag där lite snö faller ner. Suck.
Sitter nu i receptionen på Strålfors och jobbar. Morgonen har varit intressant minst sagt. Till att börja med gick jag upp 05.50, gjorde mig iordning, gjorde sallad till frukost och satte mig och glodde på Vakna för att sedan gå till bussen. På tuben satt ett riktigt ögongodis som jag kände att jag kanske tittade lite för mycket på. Mamma och jag åkte samtigt till jobbet och när jag berättade för henne om att jag tyckte att han var mitt ögongodis för morgonen skrattade hon och sa "men Sofie han är ju över 35" och inte speciellt snygg. Haha. Den lilla promenaden till jobbet gick bra att gå men utanför ingången gör jag världens fall rätt ner i backen och drar mamma med mig, ont gjorde det, rädd blev jag och ont har jag fortfarande. Som tur var det inte någon som såg det var jag vet men om någon fick se detta korta ögonblick när jag stupade, fick den säkert ett gott skratt för resten av dagen.

Jag slutar här vid tolv tiden för att sedan bege mig in mot södershöjder för att först klippa Carro och sedan klippa och färga Marias hår (en arbetskollegas fru). Det ska bli roligt, och jag hoppas på att det kanske blir någon förändring på någon av dem, då kah kommer att fotografera och lägga upp bilderna här lite senare.

Nu tillbaka till jobbet..

  
Bild tagen förra hösten/vintern på mamma och mig på Strålfors.

/ Sofie


Beslutångest

åh... Har beslutångest ska köpa ett par nya converse, enfärgade den här gången. Väljer mellan vita, gråa eller svarta, färger som passar till allt...
Men vilka är snyggast?
   

/Louise

REMEMBER ME

Tjingeling !
Har inte haft ork att blogga i helgen, haft ont i lilla magen... men ändå har jag Vart på bio, buffe, myst med bästavän...

Var och såg Remember me i Fredags med Kimberly. Och Den var verkligen bra! Jätte sorlig... grät floder?
Rekomenderar den verkligen. Filmen hade fått jätte dåligt betyg i metro, 2 av 5... Av mig får den 4½ av fem pluppar. Har aldrig gråtit till en film tidigare! Sen blev ju filmen bättre av att Robert spelade huvudrollen!



/Louise

Fredagens utsyrsel





Sofie

Erik

/ Sofie och Erik

Se upp för här kommer... Erik

Tog bussen in till stan vid tvåtiden. Medan vi väntade på Eriks pappa passade vi på att äta på Subway för att få upp energin. Lika gott och enkelt som vanligt. Vi hann även med att gå och titta i lite butiker, en secondhand butik, ”Fröken söt”, Monki och Weekday blev det vi hann med innan vi fick bege oss mot Rival. En skön kort promenad i detta underbara soliga väder för att sedan sätta oss i en bil i ca två timmar för att Erik skulle övningsköra. Erik körde mest runt på ”knivsöder” och ett och annat lite ”problem” dök upp men inget vi ska prata om nu.. Han var duktig och jag lever utan skador så inget av klaga på. Var dock nära på att få en hjärtattack en gångbara.




/ Sofie

Fredag förmiddag

Efter att tittat på TV, myst i sängen och ätit frukost spelade jag och Erik kort. Båda vann olika spel, i snitt lika många gånger och det var väl tur det eftersom jag är en sådan dålig förlorare så att det är skämmigt! Det blev glass i stora lass till kortspelandet, GBs äkta vaniljglass, med varma hallon, Erik hade även choklad meddans jag valde kiwi. Gud vad det var gott och vilken kalloribomb, men ärligt vem bryr sig, man lever bara en gång.


Eriks till vänster min till höger

Gud vad söt! nu kommer han inte vara glad på mig


Efter glassen skulle jag bädda sängen men Erik vägrade att gå upp, istället för att gå upp ur sängen bäddade jag sängen med honom där i. Det var jätte roligt, kanske lite varmt för Erik men sängen fick ett helt annat lyft. Jag kanske alltid ska bädda in honom i sängen, det blev också väldigt lugnt och skönt då. Haha!



Eriks små tossingar, haha.

/Sofie

Nostalgi

Har helt glömt bort att berätta detta, förlåt Carro... Igår åkte jag in till slussen för att möta upp min ”kusin”/älskade vän Caroline. Vi gick upp på Götgatsbacken för att ta något att dricka och snacka massor av skit. Det var verkligen hur mysigt som helst! Det blev Tiffany´s, där vi satt och drack vin och pratade om allt mellan himmel och jord. Exempelvis hade Carro tydligen festat med Färjan-Håkan i helgen, haha inget att skryta om men han verkar inte ha allt rätt ställt uppe i huvudet, du vet ”inte alla hästar hemma” som man brukar säga. Carro har även flyttat ihop med sin kille och mycket mycket mycket mer pratade vi om. Super trevligt, vi har inte setts ensamma på väldigt länge så jag uppskattade verkligen det.

 

Tänkte bjuda på lite blandade bilder på oss...

Tiffany's igår (10 mars 2010)

Tallin 2004?

Min artonårsdag

Mammas 50års fest, 13 feb 2010

Julen 2008?

/ Sofie


tre av fem pluppar

Tre av fem pluppar. Kom hem för inte allt för länge sedan efter att ha sett Farsan. Josef Fares har något speciellt, han lyckas med sina komedier, Farsan var verkligen inte i samma klass som Kopps men den var verkligen rolig. William, Erik och jag skrattade oss igenomfilmen samtidigt som vi svullade som om vi aldrig har sett biosnacks förr. Det blev en block buster meny, som består av en två stora Läsk (0,8 L), stor popcorn, stor hotsnacks. Vi beställde även en extra stor läsk på den ena och köpte bilar med. Nu har jag ont i magen men jag mår väl som jag förtjänar, antar jag.

 

En annan sak som jag kom nu, det finns näst intill alltid någon när man går på bio som skrattar så roligt att man skrattar åt dem. Vi hade ett par bakom oss där killen skrattade verkligen hur kul som helst medans tjejen ”nöffade” hela tiden. Jag älskar när folk skrattar sådär fult-roligt, förlåt men jag gör verkligen det! Jag kanske skrattar lika fult själv, jag hoppas nästan det, för att vem vill inte att folk ska vara glada? Haha.

 

/ Sofie


Skrattattack

Just nu ligger jag och lillsvinet i sängen och har skrattattack eftersom vi hr lurat Herr Mes (Erik). Jag och Herr Mes ska gå på bio med min ”gudbror” William idag i Sickla och se Farsan! Vi har just sagt att lillsvinet och Kimberly också ska gå och se Farsan idag, i Sickla, samma tid, fast några rader längre ner. Det är så roligt för han är verkligen lättlurad.  Vi kan inte sluta skratta!

Jag har väldigt höga förväntningar på filmen då Kopps och jalla jalla var apbra! Ni får läsa när jag kommer hem om vad jag tyckte om filmen och jag ska försöka även att ta lite kort under kvällen (och lägga upp bilderna i större fortmat då några har gnällt på det).

Nu blir det mat, eller rättare sagt vi ska laga mat, tror vi gör det lätt för oss igenom att göra tortellini med kj-svamp, tomater, oliver, parmesan, gott!

Bjuder på denna bild från Thailand 2007. :)


/ Sofie


Irriterande

Jaha då blir man anklagad att jag är dålig på att uppdatera av lillesyster min, vilken pik. Men ärligt talat, jag vet att jag inte har varit speciellt duktig på det, har haft lite annat för mig och för det andra har det inte hänt något speciellt som jag vill dela med er...

I mitten av februari någon dag ringde det en person till min mobil som uppgav sig att komma från Telenor, han påstod om jag förlänger mitt abonnemang via honom på telefon skulle jag min samtalstaxa sjunka till 29 öre i minuten, men om jag gick till butik skulle den sänkas endast till 39 öre i minuten. Jag frågar om det då fortfarande går att flytta över abonnemanget på mig fast vi har förlängt det och om jag kan få hämta ut en ny mobil ändå, svaret hans blev självklart och jag gick med på hans villkor. Mitt största misstag! Tacka alltid nej när sådana människor ringer! Problemet var att min samtalstaxa inte sjönk till 29 öre utan till 39 öre (samma som det var i butik) och nu kan jag inte flytta över abonnemanget till mig heller tydligt. Jag, mamma, ”Kylen och pojkvännen åkte där med till Farsta i måndags och pratade med en jätte trevlig kille som verkligen gjorde allt för att ställa allt till rätta men än så länge har det inte gett något resultat. Mamma ska ringa upp den där jäveln som inte ens jobbade på Telenor som han utgav sig att göra utan han var inhyrd av Telenor (som han inte heller berättade) för att sedan ringa tillbaka till den trevliga killen. Viket dilemma! Lova mig att inte tacka ja till personer som ringer till er och ska ge massa bra erbjudanden för det är näst in till alltid något fuffens med det! Och det är verkligen irriterande.

/ Sofie


Louises Planering


Louise idag!


Jacka --
?
Halsduk -- H & M
Linne -- Ginatricot
Jeans -- Weekday
Väska - Systers
Armband -- Höger arm: Pandora, Vänster arm: Utomlandnd

Kista Galleria

Sofie har tydligen blivigt jätte dålig på Att Uppdatera?! Hon som var så himla på för Någon dag sen ...
Jaja, Jag kom drygt hem för en timma sedan från Kista. Jag och Kimberly åkte dit för Att spana i Erik Saade ... Män Lyssnade bara på Manboy, för sedan behövde tjokisarna käka lite donken.
Idag kom det in en super rolig snubbe in på praktiken! Hade en föreläsning för mig och Becca om hudlotion, var ju jätte intressant (!) Alltså på riktigt! Stod säkert och snackade med Honom i 20 minuter. Riktigt glad blev man av honom! Han får gärna Komma tillbaka imorgon!



Onsdagsmorgon

Ska alldeles strax springa till bussen, tänkte bara säga godmorgon lite snabbt!
När jag slutat tar jag bussen hem till kimberly, ska hämta hennes kamera, därefter möter jag henne i slussen och senare ska vi till Kista. Dagens kommer upp när jag kommer hem, vid 8 kanske?
Ha en fin dag!
/ Louise


vårväder

Vaknade imorse av att solen sken in mellan Persiennerna. Riktigt vårväder var det idag, gick med skinnjacka för första gången iår! Hoppas nu bara att det håller kvar!
kom till praktiken vid elva idag och åkte inte hem förren halv fem.Imorgon tänkte jag vara där vid kvart över tio... Så kanske jag kan få sluta vid tre. Nu ska jag kila iväg till badrummet och måla silvernaglar!
http://www.diamondcosmetics.com/polish%20colors/230.jpg

Pok Louise

Tisdagskväll hemma hos pojkvännen

Efter en promenad hem till Erik med sällskap av hans två yngre systrar fick vi ett varmt välkommande av deras två hundar. Vi började genast att laga mat, på menyn stod det "hemmagjorda fiskpinnar med dillsås", sejfilé panerad i sesamfrön, kokt potatis och dill och citronsås. Jag var till en början inte jätte entusiastiskt till maten men till min stora förvåning var det faktiskt mycket gott och det gick snabbt även att tillaga. Efter att plockat undan , diskat och tagit hand om resterna, ligger nu jag och Erik i hans säng. Själv sitter jag vid datorn medan Erik spelar "Final Fantasy XIII" som släpptes idag. Erik är mer än överlycklig medan jag inte har samma känsla men vem vet jag kanske får en annan uppfattning men dock tror jag inte det, tyvärr Erik.
l kvällen väntar lantchips, dipp och cocacola, sådant som man behöver äta när man har mens enligt min mening.


Hittade ingen bild på Casey (den andra hunden) men Molly (bilden ovan) är ändå min lilla älskling!Viist är Molly urgullig?!

/ Sofie


Strålande sol

Strålande sol, strålande sol, strålande sol! Jag blir lycklig, får energi och känner mig lite extra glad. Sitter nu på jobbet, Strålfors i receptionen. Vaknade upp imorse med världens magont, har legat i fosterställning största delen av morgonen och trycka i mig Alvedon, värkarna har släppt i största del men någon enstaka kommer fortfarande. Jag förstår inte räcker det inte med att vi ska få mens? måste vi få ont också? Det finns näst in till inget positivt, man känner sig ful, man får finnar, humöret är i botten för att inte tala om humörsvängningarna. Nu släpper vi det. Efter att ha jobbat åker jag och möter Erik för att ta en lång skön promenad hem till honom, hoppats att solen fortfarande skiner på oss då.

 

Denna underbara bild är från september när vi var i Turkiet jag, erik och Alex.
Ge mig vår och bort med all snö nu, jag vill ha värme!

/ Sofie


Filmtime

Åh, vet ni vad jag ska göra nu? Jo, jag ska kolla på Lejonkungen!


/Louise

Prao

Tjatja!
Från och med idag och 2 veckor frammåt har jag prao, vart tänker jag inte säga. Vem vet, någon av er kanske är en stalker. hihi. Jobbar iaf i en inredningsbutik. Börjar vid elva och slutar vid tre. När jag slutat åkte jag hem till Kimberly för att hämta mina grejer, eftersom jag sov där inatt.
Såhär ser jag ut idag: Går inte att lägga in bilder på datorn, ledsen för de!
/ Louise


Kolapaj

Jag verkligen sugen på att baka frågan är bara vad och om jag orkar men i vilket fall som helst tänkte jag lägga upp ett recept på en kola paj som är mycket god, som ni kan baka om ni vill. Dessutom om man köper färdig smördeg som finns i kyldisken på ex. Ica går det ännu snabbare och det blir också gott (det är okej att "fuska").

Ingredienser

Portioner: 1 paj/ca 16 bitar

Smördeg (finns även att köpa färdig ocg det funferar mint lika bra)
125 g smör
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
3-4 dl röda bär (t.ex. lingon, vinbär, hallon)

KOLA
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
+ ev vaniljglass till servering

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Smält smör till pajdegen. Blanda med havregryn, mjöl och vatten.
2. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Nagga och grädda pajskalet ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna.
3. Låt grädde, sirap och socker koka i en kastrull 10–15 minuter. Testa smeten genom att droppa lite smet i ett glas kallt vatten. Det ska inte flyta ut men fortfarande vara mjukt. Eller kontrollera med en termometer att temperaturen nått 120°C. Ta av från värmen!
4. Rör ner vaniljsocker och smör i tärningar och låt kolasmeten svalna.
5. Häll den avsvalnade smeten i pajskalet och låt kallna helt. (Kan förvaras i kylskåp till servering.)

Jag brukar servera frysta hallon som jag tinar upp (i mikron) med vaniljglass till, mycket gott med syrlighet till den söta kolan.



källa

Jag gjorde den här pajen för drygt en vecka sedan och den är verkligen god om man gillar sötasaker dock blev min lite misslyckad då jag var stressad och lät inte sockret, sirapen och grädden koka tillräckligen länge så det blev istället en tjockare kolasås.

/Sofie

Söndags middag

Söndagsmiddagen serverades på Vapiano idag. Mamma, jag och "Kylen" åkte in mot Slussen vid tretiden för att sedan ta en kort men uppfriskande promenad till Gamla stan. Det var mycket folk inne på restaurangen och vi väntade några minuter för att få ett bord. Sedan blev det yttligare vänte tid på maten då de som stod före oss i kön beställde ett flertal rätter men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag beställde pasta "Salame e ricotta con rucola" som består av rucola, pinjenötter, salami ricottaost och vitt vin men eftersom jag inte äter kött beställde jag utan salami och med körsbärstomater istället. Mamma åt desamma fast med Salami och Kylen valde pasta "Salsicca con fichi" som består av stark italiensk korv, fikon och tomatsås. Jag beställde även efterrätt trots att magen var full, det blev Panna cotta (vaniljpudding med grädde och jordgubskompott) som verkligen är underbart god. Det blev en mysig kväll med familjen (dock utan Louise) då vi åt riktig god pasta och drack vin, en lyckad kväll med andra ord!

Rekomenderar verkligen Vapiano men som sagt kom inte dit strax före och efter kl 18.00 om du är under 18 år eftersom du inte blir insläppt då, (iaf inte utan en förälder) då Louise blev nekad att äta där med mig och Erik i torsdags. Det är verkligen ett minus!


Mamma, pasta "Salame e ricotta con rucola", Panna cotta

/ Sofie

Tips...

Börja med att tvätta/blöta håret. Där efter är det viktigt att man använder ett värmeskydd, jag använder L'Oreal Techni.art Iron Finish, för att skydda hårstrået/hårstråna. Ta en klick (ungefär lika stor som en hasselnöt) i handen för att sedan ta på håret (ej i botten).


Applicera sedan mousse, exempelvis Alterna Caviar Anti-Aging Mousse i håret och även i botten.
Där efter börjar du föna håret, antingen med rundborste för att skapa volym eller i motsattriktning (ex. upp och ner).

När håret är torrt kan du dela in i bena (om du inte gjorde det från början) för att sedan värma upp en plattång. Ta plattången vid benan och dra försiktigt håret utåt för att få den effekt du önskar. Platta även topparna, aningen utåt, inåt eller raka. Tupera vid hjässan för att få et extra stöd och ytterligare volym och slätkamma på de översta håret.Avsluta allt med ett hårspray med stadga, exempelvis Matrix Solutionist Proforma och spraya på och under tuperingen och sedan överallt på håret.

Resultat



Lycka till!

/Sofie

Söndags utstyrsel






/ Sofie

Steg för steg...

I brist på annat tänkte jag visa er vad jag använder för kosmetika och hur jag går tillväga.

Naturell, osminkad





Concealer Lumene, ögonfransböjare HM, Foundation Maybelline





Ögonbrynspenna HM (blond), Eyeliner HM


Mascara Maybelline, Rouge Lumene, Mini rougeborste Isadora

Resultat (tog aldrig en bild framifrån...)


/Sofie


Nyttig och god frukost




Känner mig nyttig, har gjort en underbar god fruktost som består av en fruksallad (äpple, mango, apelsin och banan) super gott och enkelt.

/Sofie

Louise bjuder!

Klockan  fem idag kom Lotta, Yngve och William hit! Vi har käkat god mat. Till förätt blev det räkcoctail, varmrätt blev det potatis i ungnen med kött, sås & sallad Och till  efterrätt blev det någon slags chokladtårta. Själv rullar man fram just nu!
Erik åkte för drygt en timma sen och då tog vi lite flummbilder. När kameran kommer fram kommer mitt flummiga jag fram!
Senare inatt kommer Kimberly hem, så ska eventuellt dit!

/Louise


Lördagens utsyrsel




Sofie





Louise






/ Sofie och Louise

Härlig känsla


Medans Louise låg och sussa kudden hann jag med att städa mitt rum ordentligt. Damma/våttorka, bädda rent sängen, lägga var sak på sin plats och dammsuga.

Innan


Efter

 

Jag lyssnar alltid på musik eller har Tv på medans jag städar, det blir mycket roligare då! (bilderna är kanske lite missvisande men rummen är fritt från damm och det är rent). Det är en härlig känsla när rummet ens är nystädat, jag verkligen njuter!

/Sofie

För både öron och ögon

Notes About Freedom - Act II



Smala sussie - newfound lover



Tjenare Kungen - 1x2x3x4



Bröllopsfotografen, Smala Sussie och Tjenare Kungen står Ulf Malmros för filmmanus och regi, de är tre filmer som vi bara älskar och kan se om och om igen!



/Sofie och Louise

Bauer

Dagen har spenderats på Salong Huvudsyssla (Högbergsgatan 32 A i stockholm). Jag och Irene bestämde oss för att gå och ta något och dricka efter en dag som denna, det blev Bauer på Götsgatsbacken som är ett super trendig ställe som jag verkligen trivdes på, dessutom var vinet väldigt gott! Irene berättade att hon har kallats för Irre i skolan så det blir hennes nya smeknamn för mig (endast för att retas lite). Vi spenderade ca en och en halv timma där för att sedan skiljas åt för att ta bussen respektive gå hem. Hemma stod maten serverad som bestod av quinoa på en spenatbädd, med fetaost, rödbetor, marinerade räkor och valnötter som topping, superduper gott!  

/Sofie


Huvudsyssla

Före :


Undertiden :


Resultat:






Irene är bara för underbart gullig av sig, resultatet blev verkligen jätte fint. Efter en utväxt som heter duga och i panik som i vanlig ordning över att mitt hår måste färgas och klippas NU på en gång, ställde Irene snällt upp utan att ens behöva att fråga. Som tack blev det medelhavsburgare från Medelhavsdeli, det var verkligen jätte gott! Toppade även Louises hår men bilder på det kommer senare..
Underbar dag i vanlig ordning när man är med Irene och Lillasyster!




/Sofie

Fredagens utstyrsel

Godmorgon gordmorgon!
Idag steg vi upp ur sängen vid klockan 9. När vi kommer upp har vår kära mamma skrivit en lapp om att vi ska städa. Vi hade redan lite små stressigt men detvar bara ta fram dammsugaren och sätta igång. Vi hann precis med bussen till salongen! Idag är det sofies tur att fixa utväxten, även jag ska toppas lite.
Bilder kommer senare!
Slutar inlägget med fredagens Utstyrsel!





/Louise

Klippande och mysigheter


Som sagt idag skulle man bege sig in till "söder om folkungagatan" för att möta upp pojkvännen och Viktor. Myrorna blev mötespunkten, någon bok och någon LP-skiva blev fyndet för pojkarna. Där efter fall Viktors lockar av till en snygg söderlook. Tyvärr säger jag bara är Erik ingen bra fotograf där efter blev det ingen bild på resultatet för fotografen glömde...

/Sofie





Efter toning på Irenes svall mötte vi upp lillasyster, mat stod på listan frågan var bara vart?! Vapiano i gamla stan bestämde vi oss för. I entrén möttes vi upp av någon som arbetade på restaurangen, han frågade om vi visste hur det gick till med korten och vi svarade ja och tackade och tog emot. Sen kom nästa fråga, hur gamla är ni? – 19, 20 och 15 blev svaret, men till vår stora förvåning säger han då är jag ledsen det är 18års gräns efter kl 18.00 så tyvärr kan ni inte äta här idag. Sura och förbannade går vi vidare, det värsta var att klockan bara var 17.40, med andra ord 20 minuter kvar till klockan sex. Lack man blev/blir! Vi fick fundera igen tills vi kom på Helens Krog, mums vad gott det var!


/ Sofie och Louise

Sofie idag!


Kavaj - H&M
Klänning - Monki
Lack leggins
- Ginatricot
Skor - DNA
Halsband - Present från pojkvän
Armband - Pandora 

/Louise

Om några timmar och efter en blund i ögonen...

Efter en god sömn och nya tag är det dags att kliva upp ur sängen, planeringen för dagen eller ja dagen och dagen det är fortfarande onsdag känns det som eftersom jag inte har gått och lagt mig ännu... ser dagen mycket trevlig ut! Pojkvännen min är ledig och jag ska dra mig in mot Slussen för att möta upp honom och vår vän Viktor. Först blir det fika, antagligen någonstans på söder, vart är ännu oklart. Ta en kopp te och någon god bakelse och med trevliga samtalsämen.
Vid halvtvå tiden ska nämligen Viktor klippas men inte utav vem som heslt, utan av mig. Något ni kanske inte vet är att jag är utbildad frisör. Det blir en makeover hoppas jag på och ska även inte glömma att fotografera resultatet. Sisit men inte minst blir det Irene som ska få en toning på utväxten.

Där efter är det ingen som vet vad som kommer att hända, men det som lever får se...


/ Sofie

Du har nu knappat dig inpå Knapp.blogg.se!

Hallofén!

Här kan/kommer du att kunna läsa om oss och allt där till. Det vill säga vad vi tycker och tänker för stunden. Trender, resor, vardag, retro, film och en hel del annat. 


/ Sofie & Louise

 


RSS 2.0